Hoe werkt een consult

Abstract element 06

Van begin tot eind

Een consult kiezen

Elk gezin en elk kindje is anders. Afhankelijk van jullie situatie, wensen en behoefte aan ondersteuning zijn er verschillende consulten samengesteld.

Op de tarieven pagina is er over elk consult een korte omschrijving te lezen.

Je aanvraag

Nadat ik via social media of email of via de website je aanvraag binnen heb, neem ik via mail contact met je op. Ben je er nog niet uit welk pakket bij je past of wil je meer informatie over een pakket, dan kan er vrijblijvend een kennismakingsgesprek worden ingepland. Hierin bespreken we jullie situatie en stemmen we samen af welk consult het beste bij jullie past.

En dan?

Na het boeken van een consult, ontvang je van mij de consultdatum met een overeenkomst en natuurlijk het intakeformulier. Zodra ik de overeenkomst getekend retour heb ontvangen, ontvang je van mij de factuur. Na betaling is de consultdatum écht voor jullie gereserveerd. Annuleren kan, maar hoe dichter je dit op de consultdatum doet hoe kleiner de kans is dat ik op die dag een ander consult kan plaatsen. Hierdoor ben ik helaas genoodzaakt om annuleringskosten in rekening te brengen. Uitstellen kan natuurlijk wel, ik snap dat dingen niet bepaald voorspelbaar zijn voor je op het moment. Meer informatie hierover lees je allemaal in de voorwaarden.

Het intake-formulier

Neem de tijd om het intake-formulier goed in te vullen, er wordt veel informatie gevraagd. Niks is raar of gek. Daarnaast vraag ik om een aantal dagritmes inclusief voedingsritme. Vul er hier minimaal twee van in. Dit geeft mij een goed beeld over je kleintje en zijn/haar slaapritme. Mochten er na het invullen van het intakeformulier vanuit mijn kant nog vragen of onduidelijkheden zijn, zal ik telefonisch contact met je opnemen. Op basis van je intake en de slaaplogs ga ik aan de slag met de analyse, het advies én het slaapplan.

Het consult

Op de afgesproken consultdatum ontvangen jullie het unieke en complete slaapplan in je mailbox. Dit is geheel persoonlijk en op maat voor jullie geschreven. Dit consult bestaat uit een flink aantal pagina’s. Afhankelijk van de gekozen optie vind je hierin een analyse van het slaapgedrag, de onderliggende oorzaken (van onrust en slecht slapen) en de adviezen hoe deze te verhelpen, een analyse van het slaapgedrag (met uitleg), het stappenplan waarmee je gelijk aan de slag kunt en de antwoorden op alle vragen. Dus geen kant en klaar plan, maar maatwerk met extra aandacht voor onrust, voeding de natuurlijke ontwikkeling van jullie kindje en rekening houdend met jullie draagkracht. Tevens krijgen je toegang tot het Droomportaal. Dit is een persoonlijke omgeving waar je veel informatie kunt inzien behorende bij het consult. Tevens kun je in deze omgeving ook makkelijk evaluatiegesprekken inplannen.

Bij je consult krijg je extra informatie in de vorm van factsheets. Dit zijn documenten boordevol informatie over slapen/onrust/leeftijden. Deze zijn in te zien via het droomportaal. Per leeftijd zijn er bijzonderheden. Het kan dus zinvol zijn om steeds even terug te gaan naar deze factsheets om de actuele ritmes te volgen en te weten wat er speelt op bepaalde leeftijden.

Tijdens het traject zal er wekelijks een evaluatiegesprek plaatsvinden om te bespreken hoe het gaat. Tevens zal er intensief chat contact zijn via Whatsapp.

Afronding van het Droomconsult.

Na 3 weken vindt er een telefoon gesprek plaats, of indien gewenst een persoonlijk gesprek. We evalueren dan hoe de afgelopen weken zijn gegaan. Ik kan tijdens dit gesprek nog wat aanvullende tips geven.

Mocht het nodig zijn dan kan er een vervolg traject gestart worden. Indien niet nodig dan rond ik het traject af. Mocht je in de toekomst toch nog ergens tegenaan lopen dan kun je altijd contact met me opnemen. We kijken dan samen of er een aanvullende pakket benodigd is.

Certificeerde droomrtimecoach

Ik ben gecertificeerd droomritmecoach, wat betekent dat ik ben opgeleid tot slaap- en onrustcoach volgens de Droomritme Methode door Stephanie | Slaapdeskundige. De methode is door haar ontwikkeld, in samenwerking met zorgverleners en ouders, bestaat meer dan tien jaar en is bewezen effectief. Dat betekent dat de aanpak responsief is, met oog voor hechting en je persoonlijke situatie en zonder huilen. Als droomritmecoach word ik continue up to date gehouden, jaarlijks opnieuw gehercertificeerd en er gelden speciale toelatingseisen om de opleiding te mogen doen. 

Werkt het altijd?

Hoewel de methode bewezen effectief is en droomritmecoaches staan voor kwaliteit, is nooit een 100% succesgarantie te geven. Een onderliggende oorzaak kan storen, reden waarom je in een droomritmeconsult ook een analyse en advies hieromtrent krijgt. Verder valt of staat het succes met de inzet en het opvolgen van de adviezen. In 95% van de gevallen werkt de methode.

Scroll naar boven
Kom in contact
1
Scan de code
Droomwereld-Coaching
Hallo👋

Leuk dat je contact met mij wil opnemen. Klik hieronder op " kom in contact".

Liefs,
Bianca